Werkwijze

Wij zijn er om uw gebit gezond te houden en dat lukt ons het best wanneer u zich op uw gemak voelt. Van de inrichting van de wachtkamer tot aan de tandartsstoel: alles is erop gericht om een bezoek aan uw tandarts zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Wij proberen ervoor te zorgen dat u uw gebit zo lang mogelijk kunt behouden.

Controle

Bij een afspraak voor een (half)jaarlijkse controle wordt uw gebit en het tandvlees gecontroleerd. Indien nodig verwijderen we dan ook tandsteen. Als u veel tandsteen heeft of als uw tandvlees niet goed gezond is, roepen wij de hulp in van één van onze mondhygiënistes. Om gaatjes te ontdekken als ze nog klein zijn worden er regelmatig ‘bite-wing’ röntgenfoto’s gemaakt.

Vervolgbehandeling

Als er een vervolgbehandeling gedaan moet worden, wordt de tijd ingeschat die daarvoor nodig is. U kunt dan bij de balie de vervolgafspraak maken. Een behandeling hoeft niet pijnlijk te zijn; als u het prettig vindt verdoven wij de tand of kies, ook bij het vullen van gaatjes.

Uitgebreide behandelingen

Als u uw gebit volledig wilt laten opknappen, maken wij meestal eerst röntgenfoto’s en afdrukken. Aan de hand hiervan worden de (on)mogelijkheden bestudeerd. De mogelijke alternatieven worden met u besproken. Daarna maken wij een begroting van de kosten. Vaak wordt een dergelijk plan dan gefaseerd uitgevoerd.